Voice Of Peace

Organisasjonen Voice of Peace, eller Fredens Stemme på norsk, er IBRAs samarbeidspartner i Chiang Mai, nord i Thailand.

Helt siden oppstarten 19 oktober 1965 har målet til Voice of Peace vært å kommunisere med- og lede mennesker til Jesus. Arbeidet som begynte med enkle radiosendinger fra en stasjon og programproduksjon fra en ombygget folkevogn-buss, har i dag vokst til et stort arbeid som dekker mange virkegrener så og si over hele Thailand, men også til store deler av Myanmar og Laos

De ansatte i Voice of Peace er dyktige til å lage programmer som kommuniserer godt med befolkningen i Thailand, Myanmar og Laos. det har oppfølgningskontoret fått merke. Tilbakemeldingene fra publikum er mange og gode og hundrevis av mennesker deltar i ulike bibelkorrespondansekurs over sosiale medier.

Et av programmene som får mye oppmerksomhet er "Tell alle Guds Velsignelser" Tanken bak konseptet er at jo mer kristne snakker om Gud og hvordan Han er en velsignelse i livet, jo flere mennesker innser at Gud lever i dag og at han er en god og kjærlig Gud. Dette programmet har allerede ledet mange til å søke Guds kjærlighet og barmhjertighet og til å vende seg til Ham.

En som har blitt berørt av sendingene til Voice of Peace er Nikorn Insaeng som sitter i fengsel i Songkla sør i Thailand

-Før jeg fikk høre om Jesus og ble kjent med ham, var jeg en stor synder. Jeg både drakk, misbrukte narkotika og deltok i mange kriminelle handlinger. Jeg brydde meg ikke om andre og tenkte bare på meg selv. En dag ble jeg arrestert og fikk en dom på 28 år og et halvt år. I mine egne øyne var dommen velfortjent, men jeg brydde meg ikke så mye om det. Jeg fortsatte det dårlige livet i fengselet, var ulydig mot fengselspersonalet. En dag lurte min eneste venn i fengselet meg og bedro meg. Da innså jeg at livet mitt ikke var noe verd. Jeg hadde ingen venner og ingen fremtid. Etter at jeg ble kjent med Voice of Peace begynte jeg å lese i Bibelen. Etter hvert som jeg leste åpnet jeg mitt hjerte mer og mer for Gud. I dag har Gud totalt forandret livet mitt og jeg leser Bibelen min hver dag. Jeg er så takknemlig til Gud og til de ansatte i Voice of Peace. Tusen takk!

Ved siden av å forkynne evangeliet gjennom radio-og TV-sendinger til mennesker over hele landet har Voice of Peace de siste årene bygget opp et unikt arbeid også i flere Thailands fengsler. Hver eneste uke besøker de ansatte fengslene og deler sine personlige vitnesbyrd, synger sanger og forteller om Jesus.

Et eksempel er fengselet i Udon Thani i Thailand. Her sitter tusenvis av fanger med lange dommer over seg. En av fangene, Somwang, lyttet for noen år siden fast til radioprogrammene. Etter hvert tok han kontakt med Voice of Peace for å få tilsendt et gratis bibelkurs. Han fulgte kurset og bestemte seg snart for å bli en kristen. Deretter begynte han å dele evangeliet med de andre fangene. Etter hvert ble flere fanger frelst og gruppen som i utgangspunktet var etablert som en bibelstudiegruppe ble så stor at de bestemte seg for å danne en menighet i fengselet. Fengselsvesenet er glad for menigheten fordi fangene som tar imot evangeliet viser en totalt forvandlet adferd.