Hiyaw Tesfa

Hiyaw Tesfa er IBRAs radioarbeid i Etiopia.

Dette arbeidet kom i gang tidlig på åttitallet. Målet var å forkynne evangeliet til unådde folkegrupper på Afrikas Horn (Etiopia, Eritrea, Djibouti og ­Somalia). Arbeidet ble etablert på et tidspunkt da det kommunistiske styret i Etiopia arresterte mange evangeliske kristne og stengte kirker og forsamlingshus. På grunn av den voldsomme forfølgelsen ble hovedbasen for virksomheten lagt til Nairobi i nabolandet Kenya. Etter at de politiske endringene tok plass i år 2000 har Radio Hiyaw Tesfa hatt fast tilholdssted og hovedkontor i Addis Ababa som er hovedstaden i Etiopia.

Navnet «Hiyaw Tesfa» er amharisk og betyr «Levende Håp». Dette er akkurat hva radioen har formidlet til folket i over tretti år – et levende håp. Først og fremst et levende håp til mennesker som ikke hadde hørt om Jesus tidligere. Et håp om evig liv på grunn av Jesu frelsesverk på korset. Men radioen gav også et levende håp til alle troende som opplevde brutal forfølgelse. Et levende håp om full utfrielse og bedre fremtid for alt Guds folk.

Det er kanskje ikke så merkelig at radioen i løpet av kort tid ble veldig populær. De første programmene var på amharisk og kunne høres praktisk talt overalt i det enormt store landet. Responsen fra lyttere var over all forventning og militær-myndighetene gjorde hva de kunne for å få slutt på radioens virksomhet. Våre medarbeidere forteller hvordan Gud gjennom bønn har beskyttet virksomheten hele veien.

I dag sender Hiyaw Tesfa program på flere språk til et stort antall ulike folkeslag i Etiopia. Et av språkene som får litt ekstra fokus er Oromo. Oromo er morsmålet til mer enn 35 millioner mennesker der de fleste bor i Etiopia og Kenya. Gjennom programmene gir Hiyaw Tesfa evangeliet blant annet til det muslimske Hararge-folket og til Borena-folket i Sør- og Vest Etiopia. Mange av disse menneskene er under påvirkning av okultisme, heksedoktorer og onde ånder.